Congresul Educatiei, 14-15 iunie 2013, Bucuresti 

Concept

Menirea educatiei este de a forma oameni mai buni pentru societate, care se pot adapta noului si situatiilor inedite. Diversitatea lumii in care traim nu poate fi conceputa in afara educatiei, a posibilitatilor multiple de a ne contura idei, opinii, personalitati. O educatie a viitorului este o educatie care incepe azi, valorizand trecutul.

Obiectiv

Congresul isi propune sa devina o platforma de dezbatere pentru oamenii scolii si pentru aceia preocupati de bunul mers al educatiei. Congresul Educatiei doreste sa creeze o agora a sistemului de invatamant romanesc, in cadrul careia sa fie expusa si discutata o agenda publica a tuturor palierelor educationale.

Descriere

Afirmand ca suntem mandri de scoala romaneasca – de elevi, studenti si cadre didactice – nu spunem ca suntem mai buni ca altii, ci spunem ca suntem pregatiti sa valorizam cunoasterea, talentul si munca fiecaruia. Congresul este locul in care adunam oameni ai sistemului national pentru a cunoaste, cu adevarat si in profunzime, toate personalitatile de dincolo de ferestrele universitatilor, laboratoarelor, scolilor, administratiilor centrale si locale. De asemenea, ni se alatura nume importante, din tara si din afara ei, care ne vor impartasi din experienta lor si vor prezenta bunele practici ale comunitatilor academice din care fac parte.

Diversitate si unitate

Romania isi afirma dimensiunea europeana, intelegand educatia ca un bun comun, indiferent de limba, etnie, rasa, sex, credinte sau religie. Mediul scolar este unul al tolerantei zero fata de sabloane discriminatorii, al acceptarii si respectarii diferentelor.

Inscriere online Termen limita 12.06.2013, ora 12:00


Sesiunea de inregistrare s-a incheiat

» inscriere
Program Congresul Educatiei

Congresul Educatiei este organizat in perioada 14-15 iunie 2013, la Palatul National al Copiilor din Bucuresti.

» vezi programul
Evenimente asociate

» Festivalul International al Educatiei, Iasi, 14-23 iunie 2013» Reuniunea lectorilor de limba romana - Misiunea Romaniei la Bruxelles